ŞANLIURFA / HALİLİYE - Vatan Ortaokulu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Mrt

Başarıyı arttırmaya yönelik seminerlerimizde sıra “Ergenleri bilgilendirme ve farkındalık kazandırma”seminerindeydi.Seminerler Rehber öğretmenlerimiz tarafından tüm kademelere dönüşümlü olarak verildi.

Şbt

Okulumuzda yürüttüğümüz sıfır atık projesi kapsamında geri dönüşüm malzemelerini atmıyor yeniden tasarlıyoruz.

Şbt

Emeği geçen öğretmenimiz Cansu GÖKŞİN'e teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri;Deyimler ve Atasözleri pandomim etkinliği yaptık.Bazı zarflarda ödülü de unutmadık.

Şbt

BİGEP kapsamında öğrencilerimizin I.Dönem kazanımlarını değerlendirmek amacıyla BIGEP komisyonu ve öğretmenlerimiz tarafından oluşturulan 1. ‘Dönem Kazanım Değerlendirme Denemesi’ 20 Şubat Salı günü saat 14.00’te 8. Sınıflara uygulandı.

Şbt

Anne-Baba Sana Mektubum Var!

Dünya Sigarayı Bırakma günü kapsamında Yeşilay Başkanlığından gelen konuşmacılar ile farkındalık oluşturmak için sunumlar yapıldı ve öğrenciler sigara kullanan ebeveynlerine kendi kalemlerinden mektup yazdılar.

Şbt

6.Sınıf öğrencilerimize Tabu Oyunu ile Meslekleri tanıtma etkinliği yaptık.

Ock

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerine 12 küp ve 72 figürden oluşan bir oyun ile kelime haznelerini, konuşma becerilerini ve hayal gücünü geliştirmek adına Haydi Söyle, Haydi Anlat etkinliği gerçekleştirilmiştir. Silindir bir kutunun içinden gelişi güzel  seçilen kelimeleri belirledikten sonra gruplardan ; hikaye, şiir veya şarkı sözü yazmaları istenerek gruplar arasından etkinliği en iyi yapan grup ödüllendirilmiştir.

Ock

Öğrencilerimizin yeni nesil soru tiplerine karşı etkin çözüm teknikleri geliştirmesi, sorular üzerinden kazanım değerlendirmelerinin yapılması ve öğrencilerimizin başarı seviyelerini en üst düzeye taşımak amacıyla tüm kademelerde her ay düzenlediğimizTürkiye Geneli deneme sınavının 3. sünü başarılı bir şekilde uyguladık.

Ock

Valiliğimizin başlatmış olduğu BİGEP projesi kapsamında gerçekleştirilen 2. Deneme Sınavı, gerçek sınav formatına uygun olarak 7 ve 8. sınıflarımızda başarılı bir şekilde uygulanmıştır.

Ock

Valiliğimizin başlatmış olduğu BİGEP projesi kapsamında gerçekleştirilen 1. Deneme Sınavı, gerçek sınav formatına uygun olarak 7 ve 8. sınıflarımızda başarılı bir şekilde uygulanmıştır.

Ock

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Filistin halkının maruz kaldığı bu insanlık dramının bir an önce bitmesi için edilen dualar ile başlayan kermeste emek veren öğretmen ve öğrencilerimizin canı gönülden destekleri ve bu güzel dayanışmada tek yürek oldukları için teşekkür ederiz.

Filistin halkına destek vermek amacıyla düzenlenen kermesin geliri İHH’ya bağışlandı.

Bu Fırkat Bana Zor Geliyor,Felek Bana Dar Geliyor Bitsin Bu Fırkat Ey YAR

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Yunus Emre sözlüğünden üç anahtar kelime seçildi.Bu anahtar kelimelerle anlamlı cümleler oluşturuldu.Oluşturulan cümleleriçin afişler tasarlandı.Yarışmaya tüm kademelerdeki öğrenciler katılım sağladı.Yarışma için sunulan 24 afişten  Songül ÜÇLÜHAN adlı öğrencimiz 1. olmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz.

Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun.